Proiecte Noi


Proiect Engage&Empower

Proiectul Engage&Empower își propune să identifice principalele priorități pentru comunitatile LGBTI din România folosind tehnici de organizare comunitară implementate deja cu succes de Asociația Eu sunt! Tu? LGBT în ultimii ani. Proiectul se axează pe munca comunitară în șase orașe din România cu scopul de a identifica prioritățile de advocacy pentru comunitatea LGBT din România. Munca în orașele selectate va facilita construirea unei rețele informale care se va consolida de-a lungul întregului proiect. Proiectul construiește ulterior o campanie națională de advocacy pe baza unui element esențial al unei cercetări care include informații din sesiunile comunitare de consultare cu comunitatea LGBT, la care se adaugă un studiu național privind atitudinile românilor față de principalele tematici LGBT. Campaniile de advocacy vor pune pe agenda publică 3 teme principale de advocacy pentru comunitate, identificată în urma consultărilor rețelei naționale și a cercetării anterioare. Proiectul propune, de asemenea, un instrument de monitorizare privind politicile publice LGBT prin dezvoltarea unei Index privind legislația si politicile publice direct conectate la nevoile comunității LGBT.

Obiectivele Proiectului:

Dezvoltarea capacității de advocacy a unei Rețele Naționale formate din 6 grupuri de inițiativă LGBTI, prin procedee de consultare și organizare la nivel local și național pe o perioadă de 17 luni.
Identificarea a 3 teme de advocacy oportune pentru atragerea susținerii publicului prin instrumente sociologice pe o perioada de 16 luni.
Influențarea decidentilor politici de la nivel parlamentar, guvernamental și local prin mobilizarea comunității LGBTI și a aliaților în protejarea drepturilor omului și în promovarea tratamentului egal prin trei campanii de advocacy și comunicare timp de 11 luni.

Proiectul este derulat de Asociația EU SUNT! TU? în parteneriat cu Asociația MozaiQ LGBT și beneficiază de o finanțare în valoare de 149.995 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați http://www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la http://www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de:


RAINBOW CARE

Prin acest proiect putem oferi următoarele tipuri de servicii gratuite pentru persoanele LGBTQ+: Terapie individuală în persoană în București, Brașov și Timișoara, sau online din restul țării; Grupuri de suport pentru persoane trans, persoane din comunitatea LGBTQ+, sau pentru alte grupuri cu identități și nevoi specifice, în București, Brașov și Timișoara Întâlniri comunitare în București, Brașov și Timișoara, unde vom discuta subiecte precum: cum sa avem o viață sănătoasă și echilibrată ca membri ai comunității LGBTQ+; cum să acordăm primul ajutor și să intervenim în caz de situații urgente la petreceri cu consum de alcool și substanțe; Consiliere individuală pentru angajare, carieră, navigarea sistemului de sănătate, obținerea de tratament ARV (anti-HIV) și alte nevoi specifice, în persoană în București, Brașov și Timișoara, online în restul țării. Pentru situații de urgență, posibilitatea unui adăpost temporar în BucureștI.

http://eusunttu.ro/rainbow-care/

Rezultatele Proiectului:

  • Storytelling pe social media despre viața studenților LGBTQ+ în România.
  • GALA ALIAȚILOR – Pink Skies, unde au fost prezenți aliați din sfera societății civile, media, TV, influenceri și lideri de schimbare.

 

Scopul proiectului Suntem AICI este creșterea vizibilității rolului și activității sectorului non-guvernamental LGBT la nivel național în rândul aliaților, stakeholderilor și al publicului larg prin intermediul a trei campanii de conștientizare și implicare pe o perioadă de 12 luni.

Pentru comunitatea LGBT din Romania, ONG-urile care se adreseaza acestei populatii sunt, in absenta cvasi-totala a statului in rezolvarea problemelor specifice, depozitarele tuturor asteptarilor comunitatii.

Proiectul se adreseaza comunitatii LGBT, iar mesajul central este ca ONG-urile sunt fundamentul democratiei si implicarea directa in munca acestora genereaza schimbare sistemica, mai ales pentru grupurile vulnerabile, minoritare.

Obiectivele Proiectului:

  • Cresterea participarii directe a persoanelor LGBT și studenților LGBT in sectorul non-guvernamental LGBT.
  • Imbunatatirea constientizarii publicului general cu privire la rezultatele proiectului Campus Pride.
  • Cresterea gradului de implicare in sectorul non-guvernamental LGBT al aliaților.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Proiectul este derulat de Asociația MozaiQ LGBT în parteneriat cu Asociația Eu Sunt! Tu? și beneficiază de o finanțare în valoare de 75.000 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați http://www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la http://www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de: